Читај ми!

Награђена прича на Прес Витезу 2012. године

Другарство нема цену

Од тренутка када су сазнали да је њиховој другарици из суседне школе потребна помоћ за лечење у иностранству ужички ђаци, а пре свих ученици Основне школе "Стари град", на иницијативу секције Црвеног крста ове школе, продајом честитки, кокица, колача и другим акцијама,показали су своју хуманост.

Прве кораке ка остварењу циља, прикупљању пара за лечење другарице, направили уз помоћ старијих суграђана, а потом њиховој машти није било краја.

"Ми смо се сетили да правимо кокице, да их продајемо и тако зарадимо паре за операцију ове девојчице", кажу деца.

Видевши како им добро иде, девојчице су одлучиле да се прикључе акцији, па смо делиле формуларе људима по улици.

Ови малишани кажу да су помогли свим срцем и да се надају да ће девојчица отићи у Италију и да ће оздравити.

За кратко време, на овом путу хуманости, са оригиналним идејама, било их је све више и више.

"Ми смо подржали ову акцију тако што смо правили колаче, конкретно ванилице. Такође смо продавали честитке уз ванилице", каже једна девојчица.

"Сви смо се трудили највише што смо могли. Сатима смо прикупљали новац на улици, правили честитке и оригами", додаје један дечак.

Понети снагом воље ове деце, у акцију су се укључили готово сви, посебно ђаци и основне школе.

"Укључили су се сви наставници, сви ученици и наше цело одељење", каже Катарина.

Директо Основне школе Владан Чумић каже да је поносан што је директор једне овакве школе, која има дивну децу и њихове родитеље који су прави сарадници.

Дирекорка ОШ "Стари град" Станимирка Раонић Смиљанић каже да су деца имала сјајне идеје, а да је на њима било само да их подрже, због чега је ова акција успела.

Уз подршку других основаца, који ових дана спремају хуманитарну приредбу, готово је извесно да ће њихова другарица отићи на операцију у Рим, а онда, надају се, поново сести у школску клупу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара