Инвестицијама против незапослености

На евиденцији Националне службе за запошљавање у Панчеву налази се 12.000 незапослених. Локална самоуправа презентовала је нове инвестициона локације у граду, а будућим инвенситорима нуди и бројне олакшице за започињање бизниса.

У последњој деценији мало је инвеститора дошло у Панчево, а бројна велика предузећа су нестала. Нема више пиваре, велике текстилне и гумарске индустрије, фабрике сијалица и намештаја.

На угоститељство сад само подсећају оронуле зграде "Слободе" и "Тамиша", који представљају ругло града у којем нема ниједног хотела.

Локална самоуправа је све ове, али и многе друге слободне локације пописала, комунално уредила и сада их по повољним условима нуди инвеститорима.

Директор Дирекције за изградњу и уређење Панчева Андреј Димитријевић каже да је коначна одлука о комуналном опремању земљишта изузетно важна.

"То је магнет за будуће инвеститоре. Нови параметри које сад одређујемо директно ће утицати на долазак и привлачење нових инвеститора. Пословни простор биће јефтинији за 50 до 60 одсто, имаћемо бројне пореске олакшице и кад, на крају, подвучемо црту тврдим да је Панчево идеалан град за инвестирање" каже Димитријевић.

Да је то тако потврђује и жеља Зхенкианг Ли из Кине који из неколико разлога у Панчеву жели да отвори фабрику филтера за пречишћавање воде.

"Прво ме је привукла добра локација и близина Београда. Однос града и олакшице које се овде нуде такође су од изузетног значаја, а битно ми је и развијено тржиште да бих имао где да пласирам своје производе", каже он.

Поред жеље да оживе посрнуле привредне гиганте, град ће инвеститорима понудити и комунално опремљену слободну јужну и северну индустријску зону.

Саша Павлов, заменик градоначелника Панчева обећава да ће убудуће град бити сервис привредницима, а не, како каже, камен око врата.

"Док имамо привреду постојаће и локални буџет, без тога сви ћемо бити у проблему. Град има довољно локација и ми размишљамо о стратешком развоју привреде и враћању Панчева на пијадестал индустријског центра", каже Павлов.

У односу на друге градове Панчево са великим закашњењем улази у трку за инвеститорима, јер су многи већ пронашли своје место за пословање, а да ли ће град опет имати јаку привреду и предузетништво зависи од тога да ли ће се са, како кажу, лепих речи прећи и на конкретна дела од којих ће незапослени имати највише користи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара