Читај ми!

Остале само празне хале

Хапшење Јовице Стефановића Нинија, сувласника Југоремедије, покренуло je питање шта ће бити са његoвим фирмама у Нишу и околини. Реч је о некада успешним нишким предузећима различитих бранши, која је Нини купио, углавном 2004. године.

У сенци хапшења Јовице Стефановића Нинија, због злоупотреба у зрењанинској Југоремедији, остала  су предузећа у Нишу и околини чији је Стефановић и даље власник.

Слике штрајкова радника без редовних примања, оверених здравствених књижица и без будућности уобичајене су за скоро сва предузећа које је Јовица Стефановић Нини купио. Последњи у низу је штрајк у нишкој пивари.

"У историји пиваре се није десило да ми немамо ни пиво у подруму у сезони, да немамо сировине, да касни са платама", каже Горан Стефановић, радник пиваре.

За 55 милиона динара Нини је купио нишки "Житопромет". Млин који може да меље 200 тона дневно никада није радио пуним капацитетом, а на простору од три хектара сада нема никог.

Драган Станковић из синдиката "Житопромената" каже да су Стефановића видели само кад је купио фирму, а да се задњих две-три године није уопште појављивао.

Да су Нинију најмилији били послови са лековима сведочи и парацетамол пронађен прошле године у његовој штампарији Просвета.

Од свих у Нишу и околини фабрика електроинсталација "Елид" у Доњем Душнику једина се, уз помоћ локалне самоуправе, извукла из стечаја и сада је у поступку реорганизације.

"Свима смо се обраћали, од свих смо тражили помоћ, али где год да смо се појавили нико нам није изашао у сусрет", каже Радован Марјановић из синдиката Елид-а.

Првом нишком тајкуну, како га у Нишу многи називају, ово хапшење није прво. Шта ће бити с имовином, која је углавном под хипотеком, али и стотинама неисплаћених зарада, остаје да се види.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво