Читај ми!

Традиционално, а модерно

Градска комисија у Врању, од три понуђена, изабрала је решење појектног бироа Града за реконструкцију зграде позоришта "Бора Станковић" које је изгорело 2. јула ове године. Изабрано решење, кажу, спој је традиције и модерног.

Прихваћено је идејно решење пројектног бироа Град за реконструкцију зграде позоришта "Бора Станковић" у Врању, које је изгорело 2. јула. Градској комисији стигла су три решења, а ово прихваћено најбоље је, кажу, јер је уклопило традицију и модерно.

Зграда је под заштитом државе, споменик културе из 19, века, грађен у ренесансном стилу. Испоштовано је архитектонско наслеђе, планирано је и враћање првобитне фасадне пластике. Диктак традиције оставио је и простор за савремена решења, у складу са потребама ансамбла.

"Битна ставка је да смо испеглали висину гледалишта и бине. Нема више оних степеница које су сметале када се улази у тај простор", каже Небојша Деспотовић, пројектни биро Град.

Три идејна решења су стигла, а комисија је, једногласно, прихватила идеју пројектног бироа Град, уз захвалност свим учесницима.

Градоначелник Зоран Антић каже да су у огласу рекли да ће израда идејног решења бити бесплатна и да ће они бити једни од главних донатора за изградњу позоришта "Бора Станковић".

Број седишта остаће исти -252, у подрумском делу планирана је нова целина, позоришни клуб или мали кабаре. На спрату ће бити соба за глумце, током почетних припрема за представу и два мини апартмана за гостујуће глумце. Све целине су повезане и међусобно усклађене.

Предложено је да се, због тешких оштећења у пожару, ради комплетан скелетни систем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво