Читај ми!

Бродови плове Савом

Сава код Шапца и данас је у благом порасту, али далеко од нивоа редовне одбране од поплава. Овакав водостај реке, иде на руку и бродарима и риболовцима.

После неколико месеци, Савом поново плове теретни бродови. Водостај реке који је за последњих седам дана порастао за два метра, олакшао је допремање расутог терета у шабачку индустријску зону и утовар пиритне изгоретине која баржама стиже до кинеских челичана.

"За нас виши водостај реке Саве значи да можемо да радимо, да можемо да обавимо посао на време и завршимо евакуацију пиритне изгоретине у што краћем периоду са локације Шабац, Орашац-Јан Таи у Кини", каже Владимир Срдановић из "Еликсир групе".

Иако стручњаци процењују да ће ниво реке и у наредна два дана бити у благом порасту, не очекује се да водостај буде већи од 205 центиметара, што је за два метра ниже од нивоа када се проглашавају мере редовне одбране од поплава.

Александар Стојковић, начелник Одељења  за ванредне ситуације Мачанског округа каже да су они спремни, посебно Сектор, општински и градски штабови.

"Без обзира на стање и поплавни талас из Словеније и Хрватске, ми за сада немамо проблема и надамо се да ће тако и остати", каже Стојковић.

Слична ситуација је и на Сави код Сремске Митровице, а већ за викенд најављена је стагнација водостаја.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво