Помоћ непокретној старици

Представнице Удружења жена Мокрина, у једној од својих многобројних хуманитарних акција, посетиле су непокретну суграђанку осамдесетпетогодишњу Мирјану Рељин и уручиле јој поклоне.

У старој и оронулој кући од набоја, без основних услова за живот, живе старица и њен незапослени син Радован. Удружење жена Мокрина уручило им је поклоне.

"Шлогирана сам већ две године, непокретна сам и стално у кревету. Помаже ми син, јер само њега имам", каже Мирјана Рељин.

Радован каже да немају купатило и да је сам пере и пресвлачи.

Жене Мокрина прикупиле су нешто новца и старици купиле храну и средства за хигијену.

Председница Удружења жена Мокрина, Смиљана Караћ каже да је ово удружење основано 1982. године како би и жене у селу извукли из кућа.

"Жене сада имају где да изађу, да се друже, праве ручне радове и баве се хуманитарним радом", каже она.

Акцији се придружила и Јелена Галешев из Америке, која је старици купила инвалидска колица. Јелена каже да се упознала с радом Удружења жена и видела да су јако хумане.

Остаје нада да ће и надлежне службе наћи начина да помогну непокретној старици и њеном сину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво