Смањене гужве на Хоргошу и Батровцима

Бржим протоком возила на мађарском граничном прелазу Реске и преусмеравањем дела саобраћаја на гранични прелаз Келебија, престала су вишечасовна задржавања возила на граничном прелазу Хоргош. На прелазу Батровци ка Хрватској чека се у просеку 15 минута. У међуграничном простору ка прелазу Бајаково чека се око 20 минута. Задржавања на осталим граничним прелазима до 30 минута.

На прелазу Хоргош се на излазу из земље чека до сат времена, док се до улаза у Мађарску возила задржавају још толико, јавља дописник РТС-а.

На Келебији, Бачким Виноградима и Хоргошу II путницима треба око једног часа да би се прешла српско-мађарска граница.

Раније данас, колона на Хоргошу била је дуга и до четири километара, чекало се око шест сати.

У раним преподневним сатима мађарска страна почела је убрзано да ради, а српска полиција је, истовремено, на ауто-путу ка Суботици преусмеравала возила ка Келебији.

То је, како јавља репортер РТС-а, драстично смањило чекања у послеподновним сатима.

Од четвртка до данас преко Хоргоша је прошло 35.000 возила са око 100.000 путника. 

На прелазу Батровци ка Хрватској у просеку се чека десетак минута. У међуграничном простору ка хрватском прелазу Бајаково чека се још око 45 минута.

На овом прелазу је појачан и теретни саобраћај, тако да је колона камиона дуга око три километра.

За три дана преко овог прелазла прошло је скоро 30.000 возила са око 108.000 путника.

Иза оволиког броја путника остали је много смеђа, па је комунилно предузеће однело око шест тона отпада.

На граничном прелазу Градина на улазу у Србију возила се пропуштају у шест колона и задржавају око 20 минута, уз минимум граничне контроле.

На улаз из Бугарске у Србију чека се и додатних сат времена. Овог викенда границу са Бугарском прешло је око 200 хиљада путника.

Према последњим информацијама добијених од ЈП "Путеви Србије", задржавања на наплатним станицама нису дужа од пет минута, осим на рампи "Сириг" где су задржавања око 20 минута.

Возаче очекује успоренија вожња на делу ауто-пута између Јагодине и Ћуприје, и за пролазак ове деонице потребно више времена од уобичајеног.

Повремено успорена вожња очекује возаче и у зонама радова, због чега је потребно обратити пажњу на постављену сигнализацију, пише у саопштењу АМСС-а.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво