Километарске колоне на Батровцима, чека се пет сати

На главним граничним прелазима и данас су вишесатна задржавања. На Батровцима, на излазу из земље, чека се око пет сати, а формиране су колоне дугачке око шест километара. Прелаз Хоргош је растерећен и тамо се, након целодневних гужви, сада чека око пола сата.

На граничнoм прелазу Батровци са Хрватском, због великог прилива возила, на излазу из земље чека се око пет сати. Формиране су колоне дуге око шест километара, а пун је и међугранични простор.

Заменик командира Станице пограничне полиције Батровци Зоран Марчета поручио је да на улазу у Србију нема дужих задржавања те да возила чекају око 15 минута.

За 24 сата преко Батроваца је прешло око 8.000 возила са око 30.000 путника.

На граничном прелазу Шид се чека око сат времена.

АМСС поручује возачима да користе мање оптерећене прелазе, на којима су задржавања знатно мања - Сот, Љуба, Нештин, Бачка Паланка, Богојево и Бездан.

Гранични прелаз Хоргош био је блокиран током целог дана због детаљних контрола које спроводе мађарски цариници. Око 18 часова тај прелаз је растерећен и задржавања су на излазу из Србије око 30 минута. На улазак у Мађарску чека се сат и по.

За 24 сата је преко тог ГП прошло 12.000 возила са 50.000 путника. 

За Мађарску се саветује коришћење граничног прелаза Бачки Брег, јер се на прелазу Келебија тренутно чека око два сата.

Прелази Бајмок, Ђала, Бачки Виногради и Хоргош II, такође према Мађарској, отворени су од 7.00 19.00. На овим прелазима задржавања су била променљива, од 30-60 минута.

Колоне су формиране и на мађарско-аустријској граници, где се чека око сат времена, јер аустријска полиција контролише возила због миграната.

На граничном прелазу Прешево на улазак у земљу возила чекају 20 минута и пропуштају се у четири колоне. На излазу из земље задржавају се 15 минута. На граници не очекују веће гужве током вечери и ноћи.

Саобраћај је појачан и на прелазима Гостун и Градина, а задржавања су до 30 минута.

На прилазима већим градовима Србије осетно је појачан саобраћај, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

На наплатним рампама је, такође, појачан саобраћај, а на фреквентним станицама чека се око 15 минута. Нешто дуже време, међутим, потребно је за пролазак кроз наплатну рампу Сириг, у смеру на Суботици.

АМСС наводи да су на више деоница у Србији у току радови на путу и подсећа возаче да поштују саобраћајну сигнализацију.

Шпиц летње туристичке сезоне, велики број страних држављана који пролазе кроз нашу земљу, смена туриста и други дан викенда у коме се налазимао су основни разлози дужег задржавања на граничним прелазима и наплатним рампама.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се