Километарске колоне на изласку из Мађарске

На граничном прелазу Реске, на излазу из Мађарске, путничка возила и аутобуси стоје у колони од шест километара, док се на Хоргошу чека 60 минута. На улазу у Србију, на Келебији, возила се задржавају до 30 минута. На граничном прелазу Гостун нема гужви ни задржавања.

Возачи би ових дана планирано време путовања требало да продуже за неколико сати. Средином јула сваке године, због велике смене туриста, готово су неизбежна успоравања на путевима и задржавања на граничним прелазима.

Ни након три дана даноноћних гужви на излазу из Мађарске, не смањује се број возила из Западне Европе према јужним дестинацијама.

На граничном прелазу Реске, на излазу из Мађарске, путничка возила и аутобуси стоје у колони дугој шест километара.

Путници сведоче да чекају четири до пет сати да би стигли до граничног прелаза Хоргош.

"Иза нас има сигурно 50 аутобуса, испред нас је било десет. Они се нису померали пуних осам сати. Пропуштају се аутобуси који су из ЕУ, ми чекамо. У аутобусу имате мале деце. Немамо воду, немамо храну, ко је имао појео је. Једна ужасавајућа слика. Ово је за неверовати шта ми доживљавамо на граници са Мађарском и ово није први пут", рекла је за РТС Јасмина Чутура, путница из аутобуса који стоји на граници.

На Хоргошу, путничка возила се задржавају до 60 минута да би ушла у Србију, а отворено је свих шест улазних трака.

Мађарска полиција преусмерава саобраћај према педесетак километара удаљеном граничном прелазу Томпа-Келебија, где се на излаз из Мађарске чека око два сата.

На улазу у Србију, на Келебији, возила се задржавају до 30 минута.

Око два сата чека се на прелазак границе на интегрисаним мађарско-српским прелазима Реске-Хоргош 2 и Ашотхалом-Бачки Виногради, у правцу Србије. 

На Гостуну нема гужви ни задржавања, ни на уласку, ни на изласку из земље. Ноћас је било нешто другачије, чекања су била у просеку око 45 минута, с обзиром да је крај викенда, поподне се могу очекивати гужве на том прелазу, јавља допсиник РТС-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво