На Гостуну путничка возила чекају два сата, на Хоргошу 60 минута

Путничка возила која из Србије излазе преко прелаза Гостун са Црном Гором чекају око два часа. На улазу у Србију, на Хоргошу, отворено је свих шест улазних трака, а путничка возила се задржавају до 60 минута. На прелазу Томпа-Келебија стоје колоне возила, а задржавања су између 60 и 120 минута на улазу у Србију.

Према подацима Управе граничне полиције, на Гостуну, на излазу из Србије, путничка возила чекају до два сата.

Због велике летње смене туриста, значајно је појачан саобраћај на улазу у Србију из правца Западне Европе, па се бележе вишесатна задржавања на већини граничних прелаза са Мађарском. 

На граничном прелазу Реске, на излазу из Мађарске, путничка возила чекају око три сата да би стигла до граничног прелаза Хоргош, а колона је дуга око два километра.

На улазу у Србију, на Хоргошу, отворено је свих шест улазних трака, а путничка возила се задржавају до 60 минута.

На интегрисаним мађарско-српским граничним прелазима Реске-Хоргош 2 и Ашотхалом-Бачки Виногради, на улазу у Србију чека се око сат времена.

Први пут ове летње сезоне и на прелазу Томпа - Келебија стоје колоне возила, а задржавања су између 60 и 120 минута на улазу у Србију.

На прелазу Градина према Бугарској, путничка возила која излазе из Србије чекају до 30 минута. 

Задржавање до 30 минута је и на улазу у земљу преко прелаза Батровци ка Хрватској. 

Ауто-мото савез Србије саветује возачима да користе мање фреквентне граничне прелазе и припреме се за могућа дужа задржавања на граничним прелазима.

Треба користити мање фреквентне граничне прелазе са Мађарском, Бачки Брег и Келебију, а само за путничка возила од 7 до 19 часова отворени су Хоргош Два, Бајмок, Бачки Виногради и Ђала.  

Ка Црној Гори поред Гостуна, АМСС саветује да се користе прелази Јабука или Мехов Крш.

На осталим граничним прелазима, поред појачаног саобраћаја, задржавања су до 30 минута.

АМСС додаје да је саобраћај појачан и на обилазници око Београда, као и на излазу из главног града на Ибарској магистрали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво