Дужа задржавања на граничним прелазима

Појачан је саобраћај на свим путним правцима. На неким граничним прелазима због завршетка ускршњих празника чека се и по неколико сати, саопштио је вечерас Ауто-мото савез Србије.

На свих седам граничних прелаза са Мађарском од јутрос је био појачан саобраћај на излазу из земље.

Најдужа задржавања су још увек на граничном прелазу "Хоргош" где возила чекају око 120 минута на излазу из Србије и још око једног часа на улазак у Мађарску.

За путничка возила у функцији су четири излазне траке и још једна за аутобусе.

Колона камиона који на "Хоргошу" чекају улаз у Мађарску дугачка је око три километра.

Мађарска и даље примењује детаљну контролу путника у складу са строжим шенгенским правилима.

Према последњим информацијама Управе граничне полиције, на прелазима "Хоргош два", "Бачки Виногради", "Ђала" чека се око један сат.

На граници са Хрватском задржавања има само на теретним терминалима, и то на прелазу "Батровци" – чак четири сата, на а прелазу "Шид" око три сата, додаје се у саопштењу.

Задржавања на улазу у Србију, на граничном прелазу Бајаково у Хрватској, су око 45 минута.

На граници са Босном и Херцеговином задржавања има само на прелазу "Сремска Рача", од 30 до 40 минута, док се на прелазима са Црном Гором чека једино на прелазу "Шпиљани", где су задржавања у оба смера од 50 до 60 минута.

Саобраћајна полиција обавештава да ће целе ове недеље бити појачане контроле, нарочито контроле брзине јер је то најчешћи узрок тешких саобраћајних несрећа.

На новој наплатној рампи Врчин, на улазу у Београд, задржавања су 7-8 минута.

Више је наплатних кућица него на Бубањ потоку, а више је и оних са електронским плаћањем путарине, па се возачи краће задржавају.

Помоћник шефа одсека сектора наплате путарине Зоран Јанковић рекао је раније данас да не очекује већа задржавања на наплатним рампама, да ће сви канали радити без прекида 24 сата и да су све 23 траке у функцији – 17 за наплату, од којих 15 за мануалну и две за елекронску наплату путарине, као и шест трака на улазу за ауто-пут.

Објаснио је да је интензитет саобраћаја појачан јер се Ускрс поклопио у оба календара, па има доста наших држављана који раде у иностранству и сада се враћају својим кућама у земље Западне Европе.

Јанковић је подвукао да је ангажовано 25 људи на наплати путарине.

"То су инкасанти који раде наплату у кабинама, плус имамо оне који воде рачуна о електронској наплати путарине, да се на саобраћај одвија без заустављања", рекао је Јанковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се