Путеви проходни, потребан опрез на деоницама са снегом

На граничним прелазима у Србији нема дужих задржавања за путничка возила, док се на теретним терминалима на граничном прелазу "Батровци" на излазу из Србије чека око 60 минута.

Возаче очекују температуре изнад просека за ово доба године, што доприноси доброј проходности путева, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Из тог савеза, међутим, упозоравају на деонице које су захваћене снегом, јер долази до његовог отапања што, како се наводи, условљава мокре и клизаве коловозе, а самим тим и могућа проклизавања возила.

Саобраћај је тренутно умерен, а могуће гужве се, управо због топлог времена, могу очекивати на путевима који воде ка излетиштима и туристичким центрима.

АМСС додаје да је опрезност у вожњи потребна дуж стенских усека и клисура, где су због честих температурних разлика, честе и појаве одрона земље и камена.

Путеви првог и другог реда су проходни и пролази се без већих гужви и застоја, осим на деоницама где путари раде на санацији оштећења на коловозу, те АМСС саветује возачима да смање брзину и вожњу прилагоде условима на путу.

Када је реч о најавама и актуелним изменама у саобраћају, АМСС наводи да ће од 6. фебруара доћи до измене у саобраћају на делу државног пута I-Б реда број 27, на деоници Крст-Завлака, због радова на ургентном одржавању и отклањању оштећења на коловозу.

У време радова, саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила.

На Старом Обреновачком путу, у зони моста преко реке Саве, у току је обустава саобраћаја због извођења радова на изради распонске контрукције између стубова. Радови ће се изводити сваког дана до 15. марта уколико временски услови дозволе. Алтернативи правац је Нови Обреновачки пут, односно државни пут I-Б реда број 26.

АМСС саветује возачима да наиласком на радове прилагоде вожњу према упутствима привремене саобраћајне сигнализације.

Према последњим информацијама Управе граничне полиције Републике Србије, на граничним прелазима у Србији, на путничким терминалима, тренутно, нема дужих задржавања од 20 минута, док се на теретним терминалима на граничном прелазу "Батровци" на излазу из Србије чека око 60 минута.

Време задржавања на граничним прелазима је релативно и често променљиво, истиче АМСС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво