За викенд топло, опрез на деоницама где су радови

Возаче првог викенда у септембру очекују праве летње температуре, те се саветује да уколико планирају путовање изаберу раније јутарње или касније поподневне часове, конзумирају више течности и праве чешће паузе у вожњи, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Из тог савеза упозоравају на већи опрез на деоницама на којима су у току радови, с обзиром на то да је грађевинска сезона и даље у току, те треба обратити пажњу на постављену саобраћајну сигнализацију.

АМСС наводи, позивајући се на последње информацијаме Управе граничне полиције, да на нашим граничним прелазима, на путничким терминалима, тренутно нема дужих задржавања од 30 минута.

Време задржавања на граничним прелазима је релативно и врло често промељиво, посебно у туристичкој сезони у којој се налазимо, истиче АМСС.

Када је реч о најавама и најактуелнијим изменама у саобраћају, настављају се радови на санацији клизишта "Шаторња", на државном путу II А реда број 152, на деоници Топола-Доња Шаторња-Рудник-Бућин гроб.

За време извођења радова, саобраћај се одвија једносмерним пропуштањем возила, семафорском сигнализацијом.

Радови ће се, најављује АМСС, изводити до 15. октобра, уколико временски услови то дозволе, и обезбеђени су адекватном привременом саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Услед радова на санацији клизишта "Кадињача", на делу државног пута I Б реда број 28, на деоници Рогачица-Ужице, на снази је измена режима саобраћаја у смеру ка Ужицу.

Радови се изводе у десној траци и обезбеђени су адекватном привременом саобраћајном и семафорском сигнализацијом и опремом.

Од 5. септембра, на делу државног пута I А реда број 1, на деоници Марадик 2 (Београд) - Марадик, услед радова на редовном одржавању моста преко канала код петље Марадик, доћи ће до измене режима саобраћаја.

За време извођења радова, саобраћај ће се одвијати једном траком моста.

Од 5. септембра ће, такође, доћи до измене режима саобраћаја, у смеру Београд-Ниш, на делу државног пута I А реда број 1 (ауто-пут Е-75), на надвожњаку преко железничких пруга Београд-Ниш и Трупале-Поповац, на деоници Ниш (Северни булевар) - Ниш (Трупале) услед радова на постављању привремене саобраћајне сигнализације.

За време извођења радова, за саобраћај ће бити затворена десна трака, а саобраћај ће бити преусмерен у леву траку, смера Београд-Ниш.

Радови ће се, како наводи АМСС, изводити 80 дана и биће обезбеђени адекватном привременом саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Услед радова на санацији клизишта, на државном путу II А реда број 141, на деоници Пецка-Љубовија, на снази је измена режима саобраћаја.

За време извођења радова, саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила са повременим обуставама саобраћаја.

Радови ће се изводити до 24. јуна 2017.године, уколико временски услови то дозволе и, како наводи АМСС, обезбеђени су адекватном привременом саобраћајном сигнализацијом и опремом.

До 31.октобра продужавају се радови на државном путу I Б реда број 15, на надвожњаку код Новог Милошева, због извођења радова на рехабилитацији надвожњака.

Током извођења радова, саобраћај ће се одвијати једном коловозном траком, према постављеној саобраћајној сигнализацији наизменичним пропуштањем возила, уз употребу семафора.

Од 5. септембра, на раскрсници број један, спој државног пута II А реда број 160 и државног пута II Б реда број 27, изводиће се радови на побољшању раскрснице-опасног места у Свилајнцу.

У току извођења радова, саобраћај ће се са државног пута I Б реда број 27, преусмеравати са раскрснице на државни пут II А реда број 160 преко градских улица: Цара Душана, Кнеза Лазара, Мишарске, Димитрија Туцовића на државни пут II А реда број 162: улице Прилепске, Надежде Петровић, Хајдук Вељкове, на Улицу краља Петра I.

Кретање возила из супротног правца, предвиђено је истом трасом, након преусмеравања возила са раскрснице Хајдук Вељкове и Краља Петра I.

АМСС наглашава да је услед покретања клизишта Рошци, на државном путу II Б реда број 355, на деоници Шиљковица-Рошци, на снази измена режима саобраћаја, а саобраћај се одвија једном саобраћајном траком.

Саобраћај је обустављен на државном путу II Б реда број 355, Гојна Гора-Чачак (Љубић) у месту Цагање, због обрушавања дела трупа пута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво