Читај ми!

Мандић: Представници Срба предложиће резолуцију о Јасеновцу

Након што је премијер Црне Горе Милојко Спајић потврдио да ће званична Подгорица у Генералној скупштини УН гласати за резолуцију о Сребреници, председник парламента Андрија Мандић је најавио да ће политички представници српског народа предложити усвајање Резолуцоје о геноциду у Јасеновцу.

Председник Скупштине Црне Горе и лидер Нове српске демократије (НСД) Андрија Мандић рекао је да ће политички представници српског народа предложити Скупштини да усвоји Резолуцију о геноциду у Јасеновцу.

"Пошто смо управо чули став који ће премијер предложити на седници Владе а везано за резолуцију о Сребреници, српски посланици ће предложити Скупштини Црне Горе да усвоји Резолуцију о Јасеновцу. Очекујемо стопостотну подршку“, казао је Мандић.

Мандић је рекао да сматра да у овом одређивању према Сребреници – један злочин какав је Јасеновац треба да осуди и црногорски парламент.

"Очекујем да ћемо имати подршку и власти и опозиције, јер мислимо да један такав злочин такође треба да осуди овај парлемент”, рекао је Мандић и додао да осуђује сваки злочин и овај у Сребреници, нарочито над женама и децом.

Црна Гора ће у Генералној скупштини УН гласати за резолуцију о Сребреници, потврдио је премијер Милојко Спајић у Скупштини.  

Спајић је то рекао у оквиру "премијерског сата" у одговору на питање лидера опозиционе Бошњачке странке Ервина Ибрахимовића да ли ће Црна Гора подржати резолуцију о Сребреници.

понедељак, 20. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара