Додик: Резолуција о Сребреници показује колико је све прекривено лажима

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да најава да ће крајем априла, на иницијативу Немачке и Руанде, у Генералној скупштини Уједињених нација бити стављена на гласање резолуција о Сребреници, показује колико је све прекривено лажима.

"Са једне стране, чујете са Запада да је потребно помирење, што заиста и јесте, а са друге стране, причати о Сребреници као о геноциду је лаж, потпуно измишљена лаж за потребе пропаганде. Измислили су Сребреницу да би се усредсредили на уништење и оспоравање Републике Српске", рекао је Додик у интервјуу за ТВ Русија 24, преноси Срна.

Навео је да је амбасадор БиХ при УН самостално, без одлуке на нивоу БиХ, проследио инцијативу за изгласавање резолуције о Сребребници чији су спонзори Немачка и Руанда.

"Где смо ми, а где је Руанда? Вратимо се, уместо тога, у Немачку. Не постоји ниједан документ УН да је Немачка починила геноцид или Холокауст. А сада хоће да за ово окриви Србе. То гура Немачка која је иначе извршила геноцид над Србима. Шта ја мислим о томе? Мука ми је од свега овога", поручио је Додик.

Додао је да Српска води политику заштите својих права која произилазе из Дејтонског мировног споразума, а која, како је навео, "масовно нарушава" америчка администрација.

"Помажу им Британци и значајан део Европске уније. Мој тим води тврдоглаву борбу, а мој народ, који ме већ 20 година бира на најважније позиције, дели нашу борбу и дају нам подршку", рекао је Додик.

Истакао је да је утицај Сједињених Држава у свету "апсполутно погрешан", додавши да Вашингтон жели да "исцрта своју зону неспорних интереса".

"И овде имају проблем и решили су да се обрачунају са Србима. Пре две, три године почели су да причају о 'малигном руском утицају', а утицај Сједињених Држава је апсолутно погубан. За разлику од Русије која је увек желела мир и сарадњу, они хоће да их се слуша беспоговорно", рекао је Додик.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво