Читај ми!

Грађани Северне Македоније петицијом траже смртну казну за убиство Вање

Монструозно убиство малолетне Вање Ђорчевске узнемирило је грађане Северне Македоније и земље региона, а на друштвеним мрежама покренута је петиција којом се тражи смртна казна за убицу девојчице. Објављен је и позив на протест у суботу у Градском парку у Скопљу. Отац убијене децојчице А. Ђ. негирао је на саслушању да је давао информације о њеном кретању главноосумњиченог Љ. П. Основно јавно тужилаштво у Скопљу је, по хитном поступку, донело наредбу о спровођењу кривичне истраге против Љ. П. за убиство девојчице и поднело предлог за одређивање мере притвора.

Петиција под називом "Смртна казна за Вањине убице" се дели на друштвеним мрежама, а истовремено са свих страна долазе позиви на најстроже кажњавање починилаца. 

Тражећи правду, грађани Северне Македоније кажу да је и доживотни затвор за починиоце премала казна.

У међувремену, отац убијене девојчице А. Ђ. негирао је на саслушању да је давао информације о њеном кретању главноосумњиченом Љ. П, што је, према досадашњем току истраге, довело до њене отмице, а потом и убиства.

Четрнаестогодишња Вања Ђорчевска је отета и за њом је седам дана трагао готово цео регион, да би за викенд било саопштено да је убијена и да је њено тело пронађено закопано недалеко од Скопља.

Надлежни су на јучерашњој конференцији за новинаре саопштили да је Вања убијена на бруталан начин, да је након отмице стављена у врећу за спавање, а да је на месту злочина у њу пуцано из ватреног оружја, док су јој ноге и руке биле везане. Она је потом закопана.

Три особе су притворене због сумње да су учествовале у овом злочину, као и Вањин отац који се сумњичи да је отмичарима и убицама одао информације о томе када ће она бити сама. Тројица осумњичених су сами у одвојеним просторијама у притвору, како се не би суочили са побуном осталих притвореника. 

Главноосумњичени за овај злочин Љ. П. је у бекству и за њим је расписана међународно потерница. Како је саопштено, мотив овог бруталног убиства је наводно користољубље.

Првоосумњичени за отмицу и убиство Љ. П. биће притворен одмах по хапшењу, одлучио је Основни кривични суд у Скопљу на предлог Тужилаштва.

Основно јавно тужилаштво у Скопљу је, по хитном поступку, донело наредбу о спровођењу кривичне истраге против првоосумњиченог и поднело предлог за одређивање мере притвора.

"За осумњиченог који је у бекству, по хитном поступку, издата је наредба за спровођење истраге за кривична дела – отмицу и убиство у складу са члановима Кривичног законика. Јавни тужилац поднео је Основном кривичном суду Скопље предлог за одређивање мере притвора осумњиченом. Суд је прихватио предлог и донео решење којим ће се мера притвора почети са применом одмах по откривању и лишењу слободе", саопштено је из Тужилаштво.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара