Читај ми!

Турска одредила притвор осумњиченом за убиство девојчице у Скопљу

Осумњиченом у случају убиства 14-годишње Вање Ђорчевске и 74-годишњег Панче Жежовског у Северној Македонији Љ. П. одређен је притвор у трајању од 40 дана у затвору Беликсир у Турској, саопштило је македонско министарство правде.

У саопштењу се наводи да је турско јавно тужилаштво истакло у допису упућеном македонском правосуђу да је Љ. П. одређен притвор да би се омогућило његово изручење Северној Македонији где је осумњичен за убиство 14-годишње Вање, објавила је телевизија Телма.

Македонско министарство правде је раније овога месеца саопштило да ће поступак изручења Љ. П. трајати неколико месеци.

Љ. П. је ухапшен у Турској након што је за њим расписана међународна потерница.

Истрага о убиству Вање Ђорчевске и Панче Жежовског почела је почетком овог месеца, а, поред Љ. П., осумњичени су и В. М., В. К. и Б. В. који се терете за саучесништво и налазе се у притвору у Скопљу.

У притвору су и Вањин отац А. Ђ. који се сумњичи да је помагао у отмици тако што је са осталим осумњиченима делио информације о кретању своје ћерке, како су тада саопштиле власти, и С. Д. који је довезао из Србије у Турску првоосумњиченог Љ. П.

Малолетна Вања и Панче Жежовски из Велеса, који су пријављени као нестали 27. односно 24. новембра, пронађени су мртви код Скопља и Велеса 3. децембра.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије