Читај ми!

У узорку течности из Ријеке коју је пила отрована особа пронађено средство за одмашћивање

Центар за вештачење у Ријеци саопштио је да је у узорку течности из чаше коју је конзумирала особа која се отровала пронађено средство за прање или одмашћивање.

Центар за форензичка испитивања и вештачења "Иван Вучетић" спровео је вештачења спорних и неспорних узорака који су му достављени на основу налога тужилаштва у Ријеци.

"Везано за догађај на подручју Полицијске управе приморско-горанске једној особи позлило приликом конзумације пића – полицијска истрага је у току", наводи се у полицијском саопштењу.

Резултати вештачења течности из чаше коју је конзумирала оштећена особа подудара се у физикално-хемијским својствима с течношћу из бочице безалкохолног пића с укусом која му је била послужена, док је анализом утврђено да се ради о јако сличним воденим растворима (pH = 13,6).

"На основу утврђеног хемијског састава може се закључити да се ради о неком средству за прање и/или одмашћивање", наводи се у полицијском саопштењу.

Истичу да је у 20 неспорних стаклених бочица истог пића примљених у оригиналном паковању, утврђено да садрже прозирне течности чији је pH 3,5 што одговара pH вредностима оваквих врста напитака.

"Везано уз први пријављени догађај на подручју ПУ загребачке од 7. новембра, такође довршено вештачење течности из пластичне боце безалкохолног пића и утврђено је да она из бочице има pH 2,59 који је такође уобичајен за ову врсту пића те да у течности нису детектовани спојеви који би били неуобичајени за ову врсту пића", стоји у саопштењу полиције.

Лекарима широм Хрватске до сада су се јавиле 34 особе због сумње на тровање газираним пићима. Државни инспекторат Хрватске саопштава да су анализиране флашице кока-коле здравствено исправне.

"Наше интерне анализе и даље не показују неправилности у производњи било којег од наших производа", поручује Кока-Кола. Ипак, истичу да се флашице повлаче са тржишта у интересу јавног здравља.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара