Читај ми!

Kнежевић би волео да се врати у Црну Гору, "чека процену безбедности"

Црногорски бизнисмен, власник "Атлас групе" Душко Kнежевић, који се већ извесно време налази у Лондону, након неправоснажне одлуке Вестминстерског суда да буде изручен Црној Гори, каже да би волео да се врати у земљу да би, како наводи, "задао последњи ударац у рушењу режима Мила Ђукановића".

Коментаришући неправоснажну пресуду Весминстерског суда у Лондону о изручењу Душка Кнежевића Црној Гори, премијер те земље Дритан Абазовић рекао је да би власник "Атлас групе" био занимљив сведок сарадник.

Процес до коначне одлуке британског суда је веома дуг. Kнежевић у изјави за Телевизију Хепи, подсећа да је његов правни тим већ тражио да му се Црној Гори гарантује безбедност, да може слободно да се креће.

"Само да се изврши процена безбједности, да могу слободно да улазим и излазим из Црне Горе. Не пада ми на памет да стојим у Црној Гори и да будем тамо заробљен, јер желим да се крећем и радим, и да се уредно јављам на судске процесе и да 'задам завршни ударац у рушењу режима Мила Ђукановића'", рекао је Kнежевић и додао да Црна Гора на тај захтев није одговорила.

Kнежевић каже да су његов правни тим и он изненађени одлуком лондонског суда о изручењу, посебно што тај процес траје већ четири године.

"Послије укидања Интерполових потерница, очекивали смо да ће се истим правцем то десити. Међутим, тако је исто било и са потерницама. Првостепена одлука Интерпола је била негативна, а у другом и трећем степену све су одлуке биле позитивне по нас", навео је Kнежевић.

Каже да је "криминална група Мила Ђукановића још увек у полицији, у тајној служби, и у тужилаштву и судским органима".

Зато, истиче, лично има интерес да се врати у Црну Гору, што због имовине коју тамо има, што због арбитражног поступка, али не очекује да ће се било шта догодити у скорије време.

"Волео бих да се стави тачка на све то. И да могу да управљам тамо, јер је Атлас група уништена и хиљаду људи је послато на улицу", каже Kнежевић и истиче да не верује да ће га у некој крајњој инстанци Британија изручити.

"Али, ја бих хтео да се вратим у Црну Гору, како би почео да решавам те лажне и монтиране кривичне процесе, који су у позадини политички и да почнем да одмрзавам своју имовину и доводим инвеститоре у Црну Гору", рекао је Kнежевић.

У Црној Гори се против Kнежевића воде поступци за више кривичних дела, које он негира.

понедељак, 20. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара