Читај ми!

Полемика између Сарајева и Бањалуке, три прста раздора

Оштра полемика између Сарајева и Бањалуке због подизања три прста министра безбедности Ненада Нешића испред Парламента у Сарајеву. Скупштина Kантона Сарајево је одмах Декларацијом најоштрије осудила "провокативно подизање три прста министра." Председник Републике Српске Милорад Додик каже да не зна да ли да се смеје или забрине због наставка притиска на обесмишљавање и поништавање свега српског у БиХ. Следећа би могла да буде забрана љубљења по три пута или забрана да се крстимо са три прста, поручује Додик.

Декларација Скупштине Kантона Сарајево уследила је након што је новоизабрани министар безбедности БиХ Ненад Нешић на улазу у зграду Парламента у Сарајеву снимљен како подиже три прста и на тај начин одговара опозиционом посланику из Српске Небојши Вукановићу који је Нешића питао да ли је испоштовао слоган из своје предизборне кампање који је гласио "Трећи пут".

Нешић је подизање три прста у Сарајеву објаснио гостујући на Јавном сервису Федерације БиХ.

Из гостовања Ненада Нешића на ФТВ

Нешић: Наишао сам, он је мени добацивао, рекао ми оде ти код Додика и онда сам ја њему послао пољубац и подигао три прста.

Водитељка: Молим Вас, немојте показивати три прста. Вама је јасно да је то провокација.

Нешић: Јесте ме питали?

Водитељка: Јесам, али нисам тражила да то поново покажете. Вама је јасно. У Србији то можда није спорно али ви знате да овђе то има значење

Нешић: Да ли је забрањено?

Водитељка: Није забрањено, али је Вама јасно, и све жртве би се сложиле након искуства протеклог рата то јесте фашистички поздрав.

Нешић: Ово није забрањено.

На Декларацију Kантона Сарајево Ненад Нешић одговора да се неће извињавати зато што је Србин.

Милорад Додик каже да, знајући новију историју овог простора не би потцењивао утицај ове декларације на Бошњаке у БиХ, јер је и све зло у БиХ почело, каже нападом на српску заставу и српског свата у Сарајеву.

"Дакле, нападом на симболе и традицију Срба", поручује Додик.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво