Читај ми!

Ко има русољубно и србољубно срце у Сабору; Пленковић: Није било зле намере

Хрватски премијер Андреј Пленковић честитао је новоизабраним министрима грађевинарства и ЕУ фондова, Бранку Бачићу и Шиму Ерлићу, а онда је чланицу његовог ХДЗ-а Мајду Бурић позвао да се извини посланици Реформске фронте Катарини Пеовић за коју је рекла да "стално показује русољубно срце, можда и србољубно".

"Бурић је погријешила. Мајду знам добро, она је учинила грешку, молим да се исприча [Пеовићевој]. Нити је то став ње ни ХДЗ-а, и мислим да је то у жару реплика био потез више за који сматрам да није било зле намјере", рекао је Пленковић.

Катарина Пеовић је у Сабору поставила питање Пленковићу о расту плата и упозорила да удружења спремају протесте. Питала је и о приватним плажама на Угљану којима се хвали инвеститор.

"Ви не само да нисте гласали за ону декларацију о Украјини него нисте ни сада", рекао је Пленковић и додао: "Усто оптужујете владу да је квислиншка. Закон о поморском добру прихватила је влада, нема ситуације у којима се људима не може дозволити долазак на плажу. Читајте законе, изнесите аргументе. Суздржите се од тешких ријечи. Све те ваше коментаре можете мачку о реп објесити. И не говорите више да је ово квислиншка влада. Зашто и за кога ви радите, госпођо, то је право питање."

У одговор се убацила Мајда Бурић (ХДЗ) и напала Пеовићеву да има "русољубно и србољубно срце" и оптужила ју је и за наводно породично насиље.

"Госпођа Пеовић, осим што константно у учестало лаже и манипулира, осим што континуирано показује своје русољубно срце, врло вјеројатно и србољубно, она је управо та која је према написима одређених медија физички напала свог партнера, она је та која врши насиље код куће и скрива се иза властитог имунитета", рекла је Бурићева.

Председник Сабора Гордан Јандроковић је Бурићевој дао опомену. "Није била повреда пословника и молим да се клоните ових теза о томе да се нешто догодило у приватној сфери што су наводно писали неки медији, на тај ниво немојмо ићи", рекао је шеф Сабора.

Пеовићева је Јандроковићу узвратила да се не држи властитих правила. "Да се држите властитих критеријума, онда бисте колегиници Бурић дали опомену с одузимањем ријечи зато што лаже и шири дезинформације о тотално сулудим конструкцијама које чита из својих десничарских опасних медија", рекла је и додала да ти медији "свашта пишу о опозиционим посланицима, али човјек не би очекивао да ће то неко споменути у Сабору", рекла је Пеовићева.

На то је реаговао и посланик Крешо Бељак који је подсетио Бурићеву да је у коалицији са Самосталном демократском српском странком и да би требало да припази на изражавање, пренели су хрватски медији.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се