Читај ми!

Пљевљаци организовано дишу на Жабљаку

Електропривреда Црне Горе је организовала бесплатан превоз аутобусима за грађане Пљевaља на Жабљак, како би боравили на чистом ваздуху, с обзиром на то да се у најсевернијем црногорском граду ових дана бележи енормно загађење. Ово је додатна акција ЕПЦГ, поред краткорочне мере смањења рачуна за струју од 50 одсто на јануарски рачун грађанима Пљеваља.

Полазак аутобуса био је заказан испред зграде Општине Пљевља, а на Жабљак је отишао велики број грађана, већином омладина. Места није било за све заинтересоване, јер није било довољно аутобуса.

На Жабљак су отишла два велика аутобуса и три минибуса, преносе Вијести.

Извршни директор ЕПЦГ Никола Ровчанин је Вијестима раније рекао да ће за превоз грађана бити ангажована три аутобуса и да ће, уколико буде интересовања грађана, сличне акције организовати и наредних дана.

"У договору са нашим пријатељима са Жабљака из Националног парка 'Дурмитор', Општине Жабљак и Скијалишта Пером Поповићем, Дарком Шљиванчанином и Маринком Пурићем посјетиоцима из Пљеваља биће обезбијеђено бесплатно коришћење жичаре на Савином куку и бесплатан улаз на Црно језеро", казао је Ровчанин.

Ово је додатна акција ЕПЦГ ради смањења утицаја загађеног ваздуха на живот и здравље грађана Пљеваља, поред краткорочне мере смањења њихових рачуна за струју од 50 одсто за јануар.

Одбор директора Електропривреде Црне Горе грађанима Пљеваља одобрио је додатни попуст од 30 одсто у делу за активну енергију на јануарске рачуне због великог загађења ваздуха.

То је на свом Фејсбук профилу објавио извршни директор ЕПЦГ Никола Ровчанин.

"Електропривреда Црне Горе АД Никшић (ЕПЦГ) обавјештава јавност да је Одбор директора донио одлуку да се купцима из категорије ‘Домаћинства’ на територији општине Пљевља за мјесец јануар одобри додатни попуст на активну енергију од 30 одсто, што би, са раније одобреним попустима, значило да ће Пљевљаци јануарски рачун плаћати с укупним попустом од 50 одсто. Ова мјера је мотивисана чињеницом да је општина Пљевља, по основу загађења ваздуха, тренутно у алармантној ситуацији, а ЕПЦГ, као друштвено одговорна компанија, која значајан проценат производње остварује управо у Пљевљима, на овај начин жели да пружи допринос смањењу емисије штетних гасова", написао је Ровчанин.

Никола Ровчанин казао је да су Пљевља синоћ била најзагађенији град на свету. Поручио је да је такво стање недопустиво у држави која је по Уставу еколошка.

Неопходно је, како је навео, и да се ургентно обезбеде пречишћивачи ваздуха за јавне и здравствене установе, те да се размотри могућност пробоја тунела према Пријепољу у циљу проветравања.

Због енормног загађења ваздуха у Пљевљима поједине странке траже увођење ванредног стања.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара