Читај ми!

Протест у Петрињи: Желимо обнову свих кућа и станова без обзира на боју налепнице

Данас је у Петрињи одржан протест грађана незадовољних спором обновом кућа и станова порушених у земљотресу пре две године. У контејнерском насељу у Петрињи још увек живи око 140 особа, а не зна се тачан број грађана који живе у контејнерима и камп кућицама у својим двориштима.

У Петрињи је данас одржан протест грађана, чланова иницијативе "Петрињско прољеће", незадовољних спором обновом земљотресом погођеног подручја пре две године. Неки од њих сматрају да je у Петрињи данас требало да буде премијер Андреј Пленковић.

"Ако кажу да раде, онда немају чега да се стиде", рекла је једна од учесница. На једном од траnспарената које су носили пише: "Желимо обнову свих кућа и станова, без обзира коју боју налепнице имали". "Данас је две године како ходамо рушевинама нашег града и наших живота. Две године надања, великих обећања и још већих разочарања. Покажимо да желимо град у којем ће наша деца моћи сигурно да ходају... Да, желимо центар града са застакљеним излозима", стоји, између осталог у позиву на протест који је упутило Удружење грађана "Петрињско прољеће".

У позиву су такође поручили да желе да живе као и сви остали људи, у сигурним и обновљеним кућама и становима.

"Ми заслужујемо боље. Сви заједно достојанствено покажимо колико волимо нашу Петрињу. Покажимо да нисмо невидљиви људи разрушеног града. Покажимо свима који ће тога дана доћи у Петрињу да је то једини град који имамо и да нећемо одустати од њега", стоји у позиву, пренела је загребачка ТВ Н1.

У контејнерском насељу у Петрињи још увек живи око 140 особа, а не зна се тачан број грађана који живе у контејнерима и камп кућицама у својим двориштима. Управо је преспора обнова потресом оштећених објеката кључан разлог због којег је у Петрињи организoван протест на којем се, како преноси ХРТ, окупио велики број грађана. На једном од транспарената се нашао и лик премијера Андреја Пленковића. 

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво