Читај ми!

Црна Гора, још један састанак политичких лидера без договора о изласку из кризе

Други по реду састанак лидера парламентарних странака одржаног на иницијативу председнице Скупштине Црне Горе Данијеле Ђуровић, завршен без икаквог договора. Посланица Демократског фронта Бранка Бошњак рекла је да Ђукановић неће дати мандат Лекићу.

На састанку није постигнут договор ни о једном питању", рекла је Данијела Ђуровић након састанка и додала да је спремна да је организује још један састанак ако, како је казала, за то постоји воља.

"Поставља се питање да ли се састајемо да би се састајали или да се постигне договор", рекла је Ђуровићева.

Према њеним речима, на данашњем састанку је посебно био "тврд став опозиције".

Захтеви ДПС-а су, како је навела, да се повуку измене Закона о председнику, избор судија Уставног суда и ванредни избори, пренеле су подгоричке Вијести.

Осталима, додала је, кључан је избор судија Уставног судија.

Састанку је присуствовао председни8к Црне Горе и лидер ДПС-а Мило Ђукановић, али овог пута нису били присутни лидери ДФ и Ура. 

Бошњак: Ђукановић неће дати мандат Лекићу

Посланица Демократског фронта Бранка Бошњак изјавила је да је Ђукановић на данашњем састанку страначких лидера признао да је прекршио Устав, али да неће дати мандат за састав нове владе Миодрагу Лекићу.

"Успели смо да извучемо од председника да неће дати мандат Миодрагу Лекићу и негде је признао да је прекршио Устав што није позвао представнике свих партија на консултације за мандатара", казала је Бошњак, пренеле су подгоричке Вијести.

Додала је и да је рекао да није имао намеру да их све не позове, али је "поменуо негде и скраћење мандата Скупштини у смислу да то није искористио".

Бошњак се нада да ће следећи састанак бити конструктивнији, а на данашњем су се, како је казала, сагласили да је Црна Гора у дубокој кризи и да је приоритет избор судија Уставног суда.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво