Читај ми!

Градоначелник Будве: Локални избори у Црној Гори показали да је ДПС прошлост

Градоначелник Будве Мило Божовић каже да о ставу грађана о партији председника Црне Горе Мила Ђукановића најбоље говори освојених пет одборничких мандата на локалним изборима. Иако Демократски фронт сам може да формира локалну власт, истиче да је отворен за сарадњу са традиционалним партнерима.

Мило Божовић рекао је за Радио Београд 1 да је још важније што је на локалним изборима одржаним у недељу, ДПС изгубио Подгорицу, која је, оцењује, била "бастион одбране Мила Ђукановића".

"Локални избори су показали да ДПС нема ниједно озбиљно упориште у Црној Гори и та партија, која од 2020. године бележи све лошије изборне резултате, одлази у полиитичку прошлост", нагласио је Божовић.

На питање како објашњава велики успех коалиције "Европа сад" у Подгорици, која је освојила око 20 одсто гласова, Божовић сматра да је то резултат политичке и програмске кампање, као и чињенице да су се бирачи заситили власти ДПС-а, али и да је у њиховој кампањи било и популизма.

"Ђукановић нема шансе на председничким изборима"

Први човек Будве Мило Божовић верује да актуелни председник Црне Горе не може да победи на председничким изборима у априлу идуће године.

Божовић напомиње да са неформалним центрима моћи у Црној Гори – безбедносни сектор и токови новца, који трпе велике ударе, има још много проблема, да на њиховом решавању мора доста да се ради и "да ће они у перспективи бити решени и да ће све бити доведено у нормалне токове".

Мило Божовић је у емисији "Магазин на Првом" рекао да је неслога међу партијама које чине "анти ДПС корпус" стари проблем, који прозиводи несугласице, а да је резултат тога постојање различитих интереса, деловања страних амбасада и других фактора.

Упркос томе, како каже, утицаји са стране ће се смањивати и Црна Гора ће све више самостално одлучивати.

"Могућа широка коалиција у Будви"

Што се власти у Будви тиче, Божовић каже да је Демократски фронт убедљиво победио на локалним изборима, пре свега, као оцењује, због позитивне кампање, чији је фокус био на развоју града, а не на нападима на противнике.

Према његовим речима, ту је била и квалитетна листа кандидата, супериорнија у односу на друге странке.

"ДФ је грађанима Будве понудио озбиљан инвестициони програм који подразумева капиталне инвестиције, решавање инфраструктурних проблема, пројекте који се односе на Будву као град европске културе", додао је Божовић.

Указао је на то да на основу изборних резултата у Будви, може сам да успостави стабилну четворогодишњу власт у том граду, али и да је отворен за сарадњу са традиционалним партнерима па и са Демократама, са којима у граду имају дугу историју сукоба.

"У Црној Гори је само Нова српска демократска странка јасно дефинисана као партија српске провонијенције, док остале баштине просрпску политичку", појаснио је Божовић синтагму "просрпски блок" напомињући да су резултати избора на локалу показали да се Црна Гора враћа традиционачлним вредностима, односно на "фабричка подешавања".

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво