Читај ми!

Подигнута оптужница против четири бивша хрватска министра

Против чeтворице бивших хрватских министара из Владе Андреја Пленковића, међу којима је и Борис Милошевић из СДСС-а, подигнута је оптужница због подстицања на корупцију, односно незакониту доделу државних субвенција.

Посебно државно тужилаштво за сузбијање корупције и организованог криминала Хрватске УСКОК је подигло оптужницу против бивших министара - Дарка Хорвата, Бориса Милошевића, Томислава Толушића и Јосипа Аладровића  и још четворо осумњичених због незаконитости с доделом субвенција.

Уз четворицу бивших министара, како је потврђено Индексу, оптужени су Хорватова помоћница Ана Мандац, бивши државни службеник Министарства регионалног развоја Велимир Жунац, управница Управе за потпомогнута подручја Катица Мишковић и градоначелник Жупање Дамир Јузбашић.

Индекс преноси да никада у историји нису једном оптужницом била обухваћена четири бивша министра. Премда су сада сва четворица већ напустила дужност, у тренутку покретања истраге против њих, у вељачи ове године, тројица од њих: Дарко Хорват, Борис Милошевић и Јосип Аладровић седели су у актуелној влади.

Четврти, Томислав Толушић, био је смењен седам месеци пре.

Иначе Хрватски сабор је посланику Самосталне демократске српске странке (СДСС) Борису Милошевићу укинуо у јулу имунитет због основане сумње да је починио кривично дело подстрекивање на злоупотребу положаја и овлашћења. 

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво