Читај ми!

Због смене Коњевића и Кривокапића оставку поднео министар без портфеља у Влади Црне Горе

Министар без портфеља у Влади Црне Горе Адријан Вуксановић поднео је оставку на ту функцију, након, како каже, нелегалне смене министара одбране и спољних послова Рашка Коњевића и Ранка Кривокапића на синоћној седници Скупштине. Вуксановић је и председник Хрватске грађанске иницијативе.

Адријан Вуксановић је рекао како сматра да је мотив за смену министара у већ смењеној Влади постављање спомен плоче у Морињу, а да су узроци много дубљи, али и "очигледни - Коњевић и Кривокапић смијењени су јер бране интересе Црне Горе и заступају фундаменталне вриједности на којима почива њена државност".

Оценио је да су ти интереси уједно и интереси хрватске заједнице у Црној Гори.

"Стога би мој останак у Влади, па и у техничком мандату, био компромитација и изневјеравање вриједности за које се ХГИ и ја боримо све ове године. У свијести су ми сви они слободоумни људи који су деведесетих година дигли глас против агресије на Републику Хрватску и клицали "Опрости нам Дубровниче". Моја оставка је и дуг према тим храбрим Црногоркама и Црногорцима, као и према свим грађанима који су сањали слободну и самосталну, грађанску и демократску Црну Гору у ЕУ и НАТО", закључио је Вуксановић.

Црногорски парламент разрешио је дужности министра одбране Рашка Коњевића и министра спољних послова Ранка Кривокапића гласовима 41 посланика. За избор судија Уставног суда није било потребне већине од 54 посланика.

Раније је на предлог председнице Скупштине Данијеле Ђуровић допуњен дневни ред тачком о иницијативи премијера у техничком мандату Дритана Абазовића за смену Коњевића и Кривокапића.

Абазовић је иницијативу поднео у понедељак наводећи да је у периоду од изгласавање неповерења Влади деловање министара Коњевића и Кривокапића "у континуитету одступало од званичног става Владе, док је њихово руковођење ресорима одбране и спољних послова у великој мери отежало рад Владе".

 

 

 

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара