Читај ми!

Скупштина Црне Горе разрешила Кривокапића и Коњевића

Црногорски парламент разрешио је дужности министра одбране Рашка Коњевића и министра спољних послова Ранка Кривокапића гласовима 41 посланика. За избор судија Уставног суда није било потребне већине од 54 посланика.

Посланици ДПС-а, СД-а, СДП-а и Либералне партије нису присуствовали гласању, преноси РТЦГ.

Раније је на предлог председнице Скупштине Данијеле Ђуровић допуњен дневни ред тачком о иницијативи премијера у техничком мандату Дритана Абазовића за смену Коњевића и Кривокапића. 

Абазовић је иницијативу поднео у понедељак наводећи да је у периоду од изгласавање неповерења Влади деловање министара Коњевића и Кривокапића "у континуитету одступало од званичног става Владе, док је њихово руковођење ресорима одбране и спољних послова у великој мери отежало рад Владе". 

Скупштина Црне Горе није изабрала четири кандидата за судије Уставног суда, које је предложио Уставни одбор, јер није обезбеђена потребна двотрећинска подршка 54 посланика.

Подршку сваком од четири кандидата дао је 41 посланик.

Скупштина ће се о кандидатима за судије Уставног суда поново изјаснити у другом кругу гласања, за најкасније месец дана, када ће за њихов избор бити потребна тропетинска већина од 49 посланика.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво