Читај ми!

У целости потврђена поновљена оптужница за Добровољачку

Суд Босне и Херцеговине потврдио је у целости поновљену оптужницу Тужилаштва БиХ у случају Добровољачка, потврдио је портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.

Борис Грубешић је за сарајевски портал Аваз рекао да је од Суда добијена оптужница у случају Добровољачке у целости потврђена против свих десет оптужених.

Раније је саопштено да је тужилац Посебног одељења за ратне злочине, подигао оптужницу против 10 особа. Оптужени су Ганић Еју, Бацковић Заим, Бахто Хамид, Ефендић Хасан, Муслимовић Фикрет, Пушина Јусуф, Алиспахић Бакир, Бездроб Енес, Дахић Исмет и Жишко Махир.

Оптужени се терете да су у оквиру својих функција и овлашћења у војним, полицијским и цивилним структурама, заједно са својим подређенима, планирали, подстрекавали и извршили напад на небрањену мешовиту колону војника и цивила запослених у бившој ЈНА, под пратњом мировних снага УН и нису спречили убиства и рањавања војника и цивила.

Пропустили су, наводи се, да казне извршитеље убистава и рањавања, оне који су мучили и нечовечно поступали према заробљеним војницима, а нису спречили ни казнили извршитеље, као и да су помагали починитељима након извршеног злочина.

Уз оптужницу је предложено саслушање 277 сведока, као и више вештака, а приложено је више од 500 материјалних доказа којима се поткрепљују наводи оптужнице, саопштено је раније из Тужилаштва БиХ.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара