Читај ми!

Градоначелник Бањалуке одговорио на хрватску протестну ноту

Постављање плоче мајору Милану Тепићу у улици која носи његово име годинама, није акт који је усмерен против било кога, па ни против хрватског народа, каже градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Реагујући на протестну ноту Хрватске, због откривања спомен плоче мајору Тепићу, Драшко Станивуковић је за бањалучке Независне новине каже да је познато да на историјске догађаје гледамо другачије и вероватно има улица у Загребу или Хрватској чији се назив народу у Републици Српској не допада.

Истакао је да Бањалука, као Град нема амбицију да комшијама одређује како ће обележавати спомен на своје људе из прошлости.

"Мајор Милан Тепић је светли пример Србина који се заклео на одбрану земље коју је бранио до краја живота, свестан да би оружје из касарне било употребљено против српског народа. Мајор Тепић је жртвовао свој живот за верност сопственој држави и војсци, поступио је витешки, онако како се очекује од војника", истакао је Станивуковић.

Додао је да је Бањалука град који одаје почаст јунацима, али и град који је загледан у будућност, поштујући све народе који живе у њему.

Oвим поводом Станивуковић се огласио и на Инстаграму, где је написао и то да, о томе каквој политици стреми Бањалука, најбоље говоре чињенице да је Град након толико година угостио градоначелницу Сарајева и позвао у посету градоначелника Загреба. 

Хрватско Министарство спољних и европских послова упутило је протестну ноту Министарству спољних послова БиХ поводом откривања спомен плоче мајору ЈНА Милану Тепићу у Бањалуци.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво