Читај ми!

Додик: Република Српска је мој завет

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да нема намеру да води туђе политике, већ српску националну политику која данас мора да има за циљ своју државу, и нагласио да је самостална Република Српска његов завет.

На свечаној академији у Брчком, у част 30 година Републике Српске, Додик је рекао да српски народ има право на слободу и Републику.

"Срби у Брчком имају право на Републику и припадање Републици Српској. То су права за која се ми залажемо, а не споримо муслиманима да и они имају своја, али нећемо дозволити причу о грађанској држави у којој Срби треба да се претворе у националну мањину", истакао је Додик.

Додао је да су за одбрану права Републике Српске задужени људи у политици и захвалио је грађанима на подршци коју му пружају, а поручио је да ће проћи и ова невоља и доћи ће време српског народа који заслужује да има права.

"Нећемо БиХ у којој ништа нисмо добили свих ових година. У њој смо зато што морамо, што су нас тамо гурнули. Нама су омрзнули БиХ зато што су разградили Устав и наметнули много чега што нисмо хтели", рекао је Додик и указао да му често говоре да је председник земље коју не воли, што је, каже, тачно.

Додик је навео да Република Српска данас има своју територију, власт, институције и народ који је хоће, што се најбоље показало јуче на великом броју манифестација, као и данас у Брчком, а оценио је да је унитарна БиХ синоним за поништавање и нестанак суживота на овим просторима.

"Значајни европски лидери су већ одавно рекли да се земље не могу градити на бази мултуетничког карактера, а зато је и Велика Британија изашла из ЕУ и гради свој суверенистички концепт", поручио је Милорад Додик.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво