Читај ми!

Додик: Без Републике Српске нам нема живота

Формирали смо Републику Српску јер смо знали да нам без ње нема живота, поручио је на Свечаном дефилеу поводом Дана РС у Бањалуци Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Милорад Додик је истакао да људи у РС желе да живе слободно и да та слобода није на уштрб других народа.

"Формирали смо Републику Српску јер желимо да будемо слободни, а то и другима желимо. РС није створена из ината, већ је то остварење сна српског народа, а наш циљ је мир", поручио је Додик на Свечаном дефилеу поводом Дана РС.

Он је истакао да је изузетно поносан што је био на оснивачкој скупштини РС и што се већ 30 година бори за њу.

"То што сте се ви окупили овде у толиком броју је најбољи одговор онима који нас оспоравају, забрањују нам да славимо 9. мај или нам уводе санкције", поручио је Додик окупљенима.

Он је нагласио да ће РС и даље моћи да рачуна на њега и његове сараднике.

Цвијановић: Никада нећемо одустати од РС

Дубоко верујем у Републику Српску, у њене људе и њене институције и никада нећемо одустати од РС, поручила је данас на Свечаном дефилеу поводом Дана РС на Тргу Крајина у Бањалуци председница РС Жељка Цвијановић.

Она је окупљенима рекла да је поносна због тога што је тој позицији управо када РС слави 30 година постојања.

"Велико ми је срце када видим колико је наших људи дошло данас овде, окупило се да искаже своје поштовање према нашим људима који нас чувајју. То су припаднидници наше полиције и МУП-а који су исто тако дошли да покажу да смо сви ми заједно РС и да никада нећемо одустати од тога да будемо РС", поручила је Цвијановићева.

Она је истакла да су се грађани РС сваке године окупљали на Дан Републике Српске и да су сведоци да ниједна година постојања РС није била лака.

"Окупљали смо се да бисмо показали своју опредељеност да живимо у миру, да градимо и изграђујемо РС и да сваке године можемо да меримо успехе које смо учинили у претходном периоду", рекла је председница РС.

"Сви заједно окупљени смо око циља да нам буде боље у будућности. Сигурна сам да ми то можемо. Верујем дубоко у Републику Српску зато што верујем у њене људе и њене институције", истакла је Цвијановићева.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво