Читај ми!

Сутра седница Савета безбедности о ситуацији у БиХ

Седница Савета безбедности УН о ситуацији у БиХ биће одржана сутра, наводи се у календару објављеном на интернет страници светске организација.

Током седнице требало би да буде разматран последњи извештај ОХР-а и продужење мисије Алтеа. За сада није наведена сатница почетка сутрашње седнице.

Мандат мисије Алтеа истиче у петак, 5. новембра. Седница Савета безбедности УН о стању у БиХ првобитно је била најављена за данас, али је одложена.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је раније да у Савету безбједности УН неће бити усвојен извештај Кристијана Шмита о ситуацији у БиХ, који је, како је оценио, "пропагандни памфлет написан у корист муслимана и врви од измишљотина, подметања кривице и недоречености".

За седницу Савета безбедности Влада Републике Српске упутила је 26. извештај у којем се наводи да Српска у потпуности поштује суверенитет, територијални интегритет и уставни поредак БиХ, али и да инсистира да други у БиХ и у иностранству поштују и спроводе слово Дејтонског споразума.

Извештај се односи на период мај–октобар.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара