Читај ми!

Потпредседник хрватске владе позвао Србе у Хрватској да се попишу

Потпредседник хрватске владе Борис Милошевић, из реда српског народа, позвао је све припаднике националних мањина, посебно Србе да искористе, како је рекао, одличну могућност и да преко интернета сами попишу себе и своје укућане из сигурности свог дома.

Попис становништва у Хрватској почео је и биће спроведен први пут у две фазе, а прва је могућност самопописивања преко интернет странице е-Грађанин.

Милошевић је на Фејсбуку позвао све грађане, све припаднике националних мањина, а посебно Србе да се "слободно и отворено изјасне да су Срби и православци, односно поштоваоци Српске православне цркве".

Поручио је и да је попис становништва, који је данас почео у Хрватској, сложено и изузетно важно статистичко истраживање.

"Пописују се држављани Хрватске, страни држављани и особе без држављанства које имају пребивалиште у Хрватској те особе које у референтном тренутку пописа имају боравиште у Хрватској", навео је Милошевић.

Указујући на важност пописа за све националне мањине, Милошевић је подсетио да готово сва права националних мањина зависе од њихове бројности, која се утврђује сваких 10 година.

"Најважније од свега је да се данас, у 2021. години, сви ми слободно, без нелагоде изјаснимо на питања у пописном упитнику о националној припадности, језику, вери и припадности верској заједници", поручио је Милошевић.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво