Читај ми!

Прекршајне пријаве против две особе због напада на екипу ТВ Вијести на Цетињу

Тужилаштво у Цетињу поднело је захтев за покретање прекршајног поступка против две особе због напада на екипу "ТВ Вијести" на Цетињу. За непознатом особом која је угрозила безбедност сниматељу током протеста због најављеног устоличења владике Јоаникија и даље се трага.

Прекршајно ће одговарати две особе због ометања рада екипе ТВ Вијести да се укључи током протеста, 22. августа, због најављеног устоличења владике Јоаникија за митрополита црногорско-приморског на Цетињу, објавиле су Вијести на свом порталу.

Ову одлуку је донело Основно државно тужилаштво у Цетињу, које и даље трага за особом која је угрозила безбедност сниматељу ТВ Вијести.

"Основно државно тужилаштво у Цетињу поднијело је захтјев за покретање прекршајног поступка Суду за прекршаје Подгорица – Одјељењу у пријестоници Цетиње, против М. П. и В. М. оба из Цетиња, због прекршаја из Закона о јавном реду и миру који су учињени на штету Љ.М. новинарке ТВ Вијести и Д.М. камермана ТВ Вијести", одговорио је тужилац Душко Милановић.

Додао је да је Тужилаштво због истог случаја формирало и кривични предмет.

"Против за сада Н. Н. лица, због кривичног дјела угрожавање сигурности извршеног на штету Д.М. камермана ТВ Вијести, те је наложено Управи полиције, Одјељењу безбједности Цетиње да предузму хитне радње у циљу утврђивања идентитета овог лица", одговорио је тужилац, преносе Вијести

Екипа ТВ Вијести доживела је непријатност током протеста због најављеног устоличења владике Јоаникија за митрополита црногорско-приморског на Цетињу, када је група младића ометала укључење у 12 сати.

Они су новинарки и сниматељу, уз увреде, поручили да не могу да извештавају са протеста, а неки су дирали и камеру, претећи да ће је узети.

Након неколико минута, екипа се померила са тог места пар метара, одрадила укључење и страсти су се смириле.

Уредништво и менаџмент Телевизије Вијести оштро су осудили малтретирање новинарске екипе и навели да је већи инцидент спречен само прибраношћу и професионалношћу колега.

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић најоштрије је осудио напад, наводећи да је недопустиво угрожавање безбедности грађана, нарочито новинара на радном задатку.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво