Читај ми!

Додик: Немам намеру да се одазовем на позив Тужилаштва БиХ

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да нема намеру да се одазове на позив Тужилаштва БиХ на саслушање.

Милорад Додик је то рекао коментаришући наводе да је једна од 29 пријава које се односе на негирање наводног геноцида и ратних злочина поднета против њега.

Српски члан Председништва БиХ формирање предмета по наметнутим изменама Кривичног закона БиХ види као след који иде ка распаду БиХ која, како је рекао, не може да живи на овај начин у којем се "Бошњаци радују, јер имају високог представника који искључиво ради против Срба".

Поновио је да ће сваки грађанин Републике Српске који буде узнемираван због наметнутих одредаба Кривичног закона БиХ бити заштићен.

"Ја немам намјеру ни одазвати се ни њима ни било којем другом, али имам намјеру ићи у Сарајево. Баш ме интересује како ће се понашати. Шта да коментаришем, то говори о томе шта је прави циљ био Инцка и ових да додатно направе раскол. Ми не признајемо тај Суд, не признајемо те њихове активности. Нећемо их признати никада, ако мисле да имају моћ да нас хапсе и тјерају по затворима онда нек изволе одмах да крену, дугог начина нема. Сваки грађанин Републике Српске, за кога сазнамо да је због тога био узнемираван, биће заштићен", поручио је Додик.

Тужилаштво БиХ у петак је саопштио да је, након што је бивши високи представник у БиХ Валентин Инцко наметнуо закон који предвиђа "забрану и санкционисање геноцида у Сребреници", примило укупно 29 пријава за кршење тог закона, међу којима је и пријава против Додика.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара