Читај ми!

Патријарх Порфирије у Добоју служио литургију и предводио литију поводом градске славе

Патријарх српски Порфирије у Храму Светих апостола Петра и Павла у Добоју служио је литургију поводом славе града – Преображења Господњег. Патријарх је указао на потребу јединства и на смиреност, насупрот неслагању, да би Срби сачували своје име и идентитет. Након литургије, литија је прошла градом до Градске управе.

Патријарх Порфирије је позвао на очување мира, истичући да морамо да поштујемо и уважавамо једни друге. 

"Мир је потребнији више него ишта читавом свету. Ако се измиримо са Богом, мирићемо се са собом, са природом и са другим људима. На овим просторима много је било неспоразума, много је било крви. Многе су мајке заплакале и суза сваке мајке има једнаку вредност пред лицем Божијем. А ја знам да обични људи имају потребу за нормалним животом, имају потребу за разумевањем. Нека свако буде оно што јесте, нека се свако моли Богу на свој начин, али свако да поштује онога другога", казао је патријарх Порфирије.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је у Добоју да је Српска православна црква један од најважнијих стубова идентитета српског народа, те да би, да није било СПЦ, тај идентитет био изгубљен кроз вековне окупације које над њима вршене.

Ово је прва посета патријарха српског након 83 године.  

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво