Читај ми!

Пребиловци, обележена годишњица страдања Срба

Пребиловци и Епархија захумско-херцеговачка и приморска обележавају 80 година од страдања Срба из Херцеговине. У храму Христовог Васкрсења у Пребиловцима служена је света архијерејска литургија.

Литургији је присуствовао велики број верника из свих крајева, не само из Херцеговине, јавља РТРС.

Потомци страдалих Пребиловчана, бројни Херцеговци, дошли су из свих крајева света да би се присетили страдања више од 800 житеља овог села и око 4.000 Срба из доње Херцеговине, које су усташе бациле у Шурманачку и друге јаме смрти, наводи РТРС. 

У Пребиловцима су 1941. године страдале махом жене, деца и старци. Потом су 1992. снаге ХВО-а минирале спомен-костурницу са посмртним остацима извађеним из јама смрти, наводи РТРС

Свету архијерејску литургију служили су епископ захумско-херцеговачки и приморске Димитрије и епископ дизелдорфски и немачки Григорије.

Владика Григорије је рекао да су Пребиловци свето и светло место, место оздрављења и васкрсења, јер стоје на мученичким костима.

Пребиловци нису само прича, каже епископ Григорије, него догађај, и потврда да није важно време које прође кад има васкрсења.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво