Читај ми!

Невреме у БиХ и Хрватској - ветар обарао стабла, кровове, аутомобиле, у Бихаћу страдала једна особа

У великом невремену које је погодило подручје Бихаћа на западу Босне и Херцеговине погинула је једна особа након што је на њу пала грана са дрвета. Снажно олујно невреме праћено кишом захватило је и подручје централне Хрватске, а најтеже је било на Банији где је ветар чупао стабла, оштетио куће, а падао је и град.

Снажно олујно невреме данас око поднева погодило је подручје централне Хрватске, а најтеже је било на Банији где је ветар чупао стабла, оштетио куће, падао је и град, а многа домаћинства остала су без електричне енергије.  

На удару временских неприлика нашли су се - Сисак, Петриња, Глина, Кутина, Хрватска Костајница, Вировитица и друга места. Невреме је довело до тога да су ишчупана бројна стабла, а саобраћај је отежан.

Оштећени су и неки објекти на подручју Петриње. Међу оштећеним објектима нашла се и црква светог Ловре у Петрињи, преноси Сисак.Инфо. Страдао је и камп на петрињском купалишту.

На терену су ватрогасци чији је приоритет раскрчивање путева од дрвећа и бандера.

Једна особа страдала у невремену у БиХ

У великом невремену које је погодило подручје Бихаћа на западу Босне и Херцеговине погинула је једна особа након што је на њу пала грана са дрвета.

Како јављају локални медији, велики број особа јавио се у Кантоналну болницу с различитим повредама које су задобили током олује.

Снажно олујно невреме праћено кишом захватило је данас и Бихаћ, Цазин и Велику Кладушу као и друга места на северозападу Босне и Херцеговине.

У Бихаћу је услед снажног невремена које је трајало од 20 минута до пола сата, оборено неколико стабала. У једној од главних бихаћких улица саобраћај је био блокиран након што је ветар поломио делове стабла као и делове електромреже.

Јак ветар праћен кишом нанео је и велику материјалну штету на подручју овог града, али и у другим местима у Крајини. 

Јако невреме је погодило и Цазин, где је био најачи удар, а јака киша праћена ветром ломила је кровове по кућама, дрвеће и ограде. Од силине ветра и олује оборено је једно теретно возило.

Олујно невреме погодило је и Приједор где су јаки удари ветра јачине између 50 и 70 километара на сат чупали дрвеће и скидали кровове.

Ветар је штету направио и у самом центру града, где је уништио баште кафића, ломио сунцобране, те порушио штандове који су постављени на градском тргу.

На терен су изашле екипе хитне помоћи, полиција и ватрогасци. Штета се још сабира, а невреме се смирило. 

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво