Читај ми!

Додик: Са Шмитом без мандата Република Српска неће сарађивати

Са Кристијаном Шмитом без мандата, Република Српске и њене институције неће сарађивати, рекао је Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ, на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Милорад Додик каже да се Шмит хвали неким својим искуством, али нема га за БиХ.

"Он нема ингеренције, а поготово нема их за промјене граница на Балкану. У погледу тог искуства не можемо дозволити да нам дође нелегалан странац, и неће се овдје примјењивати његове одлуке. Зато је важно српско јединство унутар свих политичких партија које смо постигли на посљедњој сједници Народне скупштине Републике Српске", истакао је Додик.

"Са снажним јединством политичких лидера у Српској направићемо фронт отпора. Само на тај начин можемо заштитити Српску од затирања", рекао је Додик.

Додик је истакао да је једино релевантно место које уводи високог представника у БиХ Анекс 10, али је истакао да су га прекршиле велике земље које покушавају да ускрате Републици Српској да је страна, јер је тако и предвиђено Анексом 10.  

"Ми смо страна потписница свих анекса Дејтонског споразума. Споразум је потписала Србија у име Републике Српске, тако да смо дио и међународног права, односно међународни фактор", рекао је Додик, додајући да високог представника нигде нема ни у једном релевантном документу Дејтонског споразума.

Напоменуо је да су неке западне земље кренуле у рушење Дејтонског споразума.

"И САД и ЕУ и НАТО су у борби против Републике Српске и њене разградње. Још су себи придодали Канаду, Јапан и неке исламске земље. Међународна заједница жели да разгради позицију Републике Српске као стране у преговорима, и због тога нећу ићи на разговоре са Шмитом", поручио је Додик.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво