Читај ми!

Захарова: Русија Инцкову одлуку доживљава као отворени напад на суверенитет БиХ

Дубоко смо узнемирени грубим и апсолутно неприхватљивим мешањем одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка у унутрашња питања ове суверене и независне европске државе, изјавила је званични представник Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Марија Захарова је истакла да "противзаконите Инцкове радње противрече његовом Дејтонском мандату непристраног и објективног посредника", преноси РТРС.

"Инцкова такозвана 'одлука' о изменама и допунама Кривичног закона БиХ у делу који инкриминира 'порицање' злочина одређених категорија није ништа друго до флагрантна злоупотреба пуномоћи у смислу Општег оквирног (Дејтонског) споразума о миру у БиХ из 1995. године и директно кршење политике коју је одобрио Управни одбор Савјета за провођење мира да би се сва одговорност пренијела на локалне стране", рекла је Захарова.

Захарова је напоменула да Руска Федерација, као држава гарант Мировног споразума и члан Управног одбора, чин доживљава као отворени напад на суверенитет БиХ, њен уставни поредак и пуномоћи власних органа.

"Уверени смо да се промене у законодавству у демократској и правној држави, као што је, без сумње, БиХ, врше успостављеном парламентарном процедуром, а не потезом пера страног држављанина. Таква неодговорна самовољна делатност Валентина Инцка, који не само да није допринeо јачању међуетничког разумевања у земљи, већ, напротив, изазива унутрашњу политичку кризу без преседана", рекла је Захарова.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво