Читај ми!

Хрватски редитељ: Да ли је проблем у ужичком колу или квалитету игре

Поводом догађаја на хрватској полицијској академији, када су кадети играли ужичко коло, што је оцењено као скандал, а који је снимила и објавила једна кадеткиња, тамошњи редитељ и активиста Дарио Јуричан упитао је да ли је непримерено само играње ужичког кола или кола у општем смислу.

Кадеткиња која је снимала догађај, како је саопштено из хрватског МУП-а, избачена је са Академије, а против одговорних покренути су дисциплински поступци.

Јуричан у отвореном писму кадетима наводи реаговања Академије у којем се каже да се младе особе као што су и полицијски кадети понекад нађу и у непримереним ситуацијама и да одговорни током њиховог школовања треба на то и да упозоре и објасне зашто је неко понашање непримерено за полицијски систем.

"Моје је питање је ли непримјерено плесање само ужичког кола или кола опћенито? Да се плесало славонско коло, је л' би то било океј? Танго? Казачок? Бечки валцер?!?", написао је Јуричан.

Јуричан пита да ли је проблем у "увезеном елементу или квалитет игре није одговарао високим стандардима Академије".

Алудирајући на непримерене појаве у хрватској полицији, Јуричан наводи случај прославе рођендана у Оперативно-комуникационом центру загребачке Полицијске управе, на којем су се, уз покојног градоначелника Милана Бандића, нашле особе са десетак потврђених судских оптужница.

Јуричан констатује да највећа казна иде полазници која је снимила забаву. "Кад постанете полицајци и видите нешто протузаконито – шутите", поручио је Јуричан, између осталог, у свом писму, пренео је хрватски портал Индекс.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво