Читај ми!

Митрополија црногорско-приморска: Спекулације о Темељном уговору штетне, дијалог иде ка позитивном исходу

Све медијске спекулације и манипулације могу само нанети штету дијалогу Цркве и државе о Темељном уговору, који иде ка позитивном и очекиваном исходу, саопштила је Митрополија црногорско-приморска.

Митрополија црногорско-приморска саопштила је да су на састанку њеног правног савета, одржаном јуче, разматрана текућа правна питања, укључујући питање Темељног уговора између СПЦ и државе Црне Горе.

О уговору, додаје Митрополија, води се дијалог међу уговорним странама са циљем да исти што пре буде усаглашен и потписан.

"Све медијске спекулације и манипулације којих је било и има напретек могу само нанијети штету поменутом дијалогу између Цркве и државе који, по мишљењу Правног савјета, иде ка позитивном и очекиваном исходу", истиче се у саопштењу.

На редовном састанку Правног савјета Митрополије црногорско-приморске у Подгорици присуствовали су чланови Савјета, као и митрополит црногорско-приморски Јоаникије и епископи захумско-херцеговачки Димитрије и новоизабрани епископ будимљанско-никшићки Методије.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се