Читај ми!

Србин питао где може безбедно да се паркира у Сплиту, реакција локалаца неочекивана

Новосађанин је у намери да отпутује у Сплит поставио на "Фејсбуку", у групи за путовања, питање где би могао да се безбедно паркира у том хрватском граду. Питање је привукло велико интересовање, а одговори изненађују.

"Где могу да безбедно паркирам и оставим седам дана ауто у Сплиту? (долазим из Србије и таблице су српске). Можда нека гаража затвореног типа са камерама или обезбеђењем или тако нешто... или дајте неке још предлоге где и како да то решим.... Хвала унапред", распитивао се један Новосађанин у групи "Путохоличарски саветник за јефтина и угодина путовања", пренео је хрватски портал Индекс.

Чланови групе су му се брзо јавили са предлозима места, а неки су му саветовали да једноставно у аутомобил стави Хајдуков шал или нешто слично. Било је и људи који су му понудили да паркира у њиховом дворишту.

– "Поздрав, ако до сада ниси пронашао мјесто за паркират, имам кућу близу City Centre One, можеш оставити ауто код мене у двору, има довољно мјеста",

– "И ја живим у Сплиту и имам много пријатеља који су долазили из Србије, никада није било проблема, ако желите ево пред моју кућу може, особно ћу се побринути за надзор ако треба ал' мислим да неће бити потребе, WELCOME",

– "Живим у мјесту које је 30 км од Сплита. Ако желите можете код нас оставити своје ауто на чување у гаражи. Примамо и животиње јер се ради о селу", биле су неке од понуда.

У коментарима се јавио и Крешимир Сучевић Међерал, ловац из хрватске верзије квиза "Потера", који му је саветовао да аутомобил покрије церадом, па ће тако моћи да се паркира било где.

"Ја не знам зашто се сви праве грбави. Јасно је да су шансе да се његовом ауту нешто догоди мале, али постоје. А мислим да нитко не жели на повратку с одмора доживјети ситуацију да угледа ауто којем прије повратка у Србију мора крпати гуме, куповати ретровизор, санирати лим или богтепитај што још", додао је у коментарима.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво