Читај ми!

Мандић: Демократски фронт предложио Миодрага Лекића за премијера

Демократски фронт на састанку парламентарне већине предложио је да нови црногорски премијер буде председник Демоса Миодраг Лекић, рекао је један од лидера ДФ-а Андрија Мандић.

Андрија Мандић рекао је да за коалицију "За будућност Црне Горе" Влада Здравка Кривокапића није положила тест, истичући да су незадовољни на више нивоа, као и да су од Владе добили ниподаштавање и ружан однос, преноси РТЦГ.

"Обавијестили смо колеге да је најбоље да се формира нова Влада. Казали смо и да смо спремни да ријешимо кризу тако што би мјесто премијера могло да припадне неком из коалиције 'Мир је наша нација', али и да би функцију предсједника парламента преузео неко из Фронта. Важно је да је већина од нас из већине незадовољна досадашњим поступцима Владе и њеним резултатима. Већина је рекла да се бира нова Влада", навео је Мандић.

Рекао је да су за новог премијера предложили Миодрага Лекића из коалиције "Мир је наша нација", као неког ко добро познаје политику и ко би био добро решење.

Додао је да ће тема следећег разговора бити реконструкција Владе, што је део већине предлагао и данас.

Рекао је да та идеја за ДФ није прихватљива, али и да ће пажљиво саслушати аргументацију.

Навео је да ће можда доћи и до тога да ће Кривокапић повући неки потез који би довео до решења кризе, било то тражење нове већине или подношење оставке, након што види да нема подршку, преноси РТЦГ.

"Импонује да смо сви исказали жељу да ова већина настави да заједнички ради", рекао је Мандић.

Лидер Нове српске демократије је казао да су дошли до конкретних података да у нову Владу могу ући "само неки" и како иза тога стоји америчка амбасада и неки чланови садашње Владе.

"Са нама нико није разговарао нити нам је предочио да смо ми непожељни", казао је Мандић.

Додао је и да су у ДФ-у рачунали да после првог предлога направе искорак и покажу да им фотеље нису примарно питање, као и да покажу да најважнија функција може да припадне и онима који су освојили мање гласова од њихове коалиције. 

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се