Читај ми!

Епархија захумско-херцеговачка уписана у регистар верских заједница Црне Горе

Темељни уговор са Српском православном црквом добиће свој свечани епилог, а тиме ће и све злонамерне политичке игре и интриге бити сасвим демаскиране и обесмишљене, изјавио је председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић.

Здравко Кривокапић примио је епископа милешевског Атанасија и захумско-херцеговачког Димитрија, преноси РТЦГ.

Тема састанка била је упис Епархије милешвеске и Епархије захумско-херцеговачке и приморске, чији се делови протежу и на територију државе Црне Горе, у Јединствену евиденцију верских заједница.

То је већ учињено са Митрополијом црногорско-приморском и Епархијом будимљанско-никшићком, у складу са недавно усвојеним Законом о слободи вероисповести, преноси РТЦГ.

Кривокапић је епископу захумско-херцеговачком Димитрију уручио решење о упису у Јединствену евиденцију верских заједница, саопштено је из Владе.

Епархија милешевска поднела је захтев за упис у Јединствену евиденцију. Њеним уписом све епархије СПЦ на територији Црне Горе биће евидентиране у јединственој књизи евиденције верских заједница.

Кривокапић је истакао је да ће Влада све што је обележила као свој циљ, то и остварити.

"Тако да ће и Темељни уговор са СПЦ, који је природни наставак процеса који је отпочет доношењем Закона о слободи вероисповести, такође добити свој свечани епилог, а тиме и све злонамерне политичке игре и интриге бити сасвим демаскиране и обесмишљене", поручио је Кривокапић.

Епископи су се, како се наводи, захвалили премијеру и Влади Црне Горе на спремности да реше питање Темељног уговора државе Црне Горе са СПЦ.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара