Читај ми!

Кривокапић: Резолуција о Сребреници заиста била непотребна

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић сматра да је Резолуција о Сребреници која је у четвртак усвојена у црногорском парламенту "заиста била непотребна", јер, како истиче, продубљује поделе и сукобе у друштву.

Здравко Кривокапић је на Твитеру навео и да таква резолуција није усвојена ни у БиХ.

"Црна Гора је већ имала усвојену декларацију европског парламента о догађајима у Сребреници", истакао је Кривокапић.

Наводи да се Црна Гора борила и изборила за демократију и слободу.

"Извршна власт је потпуно одвојена од законодавне власти и свако у парламенту има једнако право да гласа по слободној вољи. Одлука је била на Скупштини и ја као предсједник Владе нисам ни иницирао ни подржао доношење ове резолуције", напомиње Кривокапић.

Када су, додаје, у питању догађаји у Јасеновцу, Сребреници, Велики, Братунцу и било где друго "где имамо невино страдале", он је више пута говорио да "не можемо политизовати жртве и користити их за сакупљање јефтиних политичких поена".

"Ја исказујем једнако поштовање према свим жртвама. Иза злочина стоје појединци, никада народи и ниједан народ не може бити геноцидан, због поступања појединаца из тог народа. Опраштамо, сузе наших ближњих не заборављамо, али се морамо окренути будућности. Прошлост не можемо променити, али можемо утицати на садашњост и бољу будућност наше деце", навео је Кривокапић.

 

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво