Читај ми!

Додик: Резолуција о Сребреници чин непријатељства

Српски члан и преседавајући Председништва БиХ Милрад Додик оценио је да је Резолуција о Сребреници Скупштине Црне Горе апсолутно доживљава као непријатељски чин.

Додик је за РТРС нагласио да је несхватљиво да црногорски парламент изгласа резолуцију о Сребреници, а да то није још није прошло у БиХ.

"Ако Парламентарна скупштина БиХ није донијела сличан документ, онда се поставља питање зашто је то урадила Црна Гора, и поставља се питање да ли је то акт мијешања у унутрашње ствари", навео је Додик.

Ако политика БиХ није могла да дође до консензуса о том питању, како је могуће да они имају право о томе да причају. Да ли је то прање њихове савијести, додао је Додик.

Додик је истакао да је то била непотребна прича.

"Скупштина Црне Горе ништа није доказала око Сребренице, али је доказала да је у континитету против Срба и антисрпска. Доживљавам то апсолутно као непријатељски чин и ја ћу знати да се односим према њима и према њиховом ставу о томе, као и према тој Црној Гори коју та већина чини", рекао је Додик.

Претходно су бошњачки и хрватски члан Председништва БиХ, Шефик Џаферовић и Жељко Комшић оценили црногорску резолуцију као цивилизацијски чин.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се