Читај ми!

Утврђује се узрок смрти бившег начелника улцињске полиције

Први резултати истраге говоре да је полицајац Рудолф Елезовић извршио самоубиство, али има детаља који на ту констатацију стављају знак питања, рекао је незванично саговорник "Вијести" из Управе полиције. Из те институције званично су саопштили да су припадници граничне полиције прексиноћ у ријеци Бојани пронашли беживотно тело свог колеге Елезовића, чији је нестанак пријављен 27. маја. 2021. године.

У саопштењу Управе полиције се наводи да је о догађају обавештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се тело упути на обдукцију како би се утврдио узрок смрти.

"Обдукција је извршена, а извиђајем руководи Више државно тужилаштво у Подгорици", истиче се у саопштењу.

Вијестима је незванично речено да је Елезовић имао прострелну рану у пределу главе, али оружје није пронађено.

Леш је, према истим информацијама, наводно стар десетак дана.

Речено је да је беживотно тело пронађено неколико стотина метара од Шаског канала.

Из Вишег државног тужилаштвау Подгорици, саопштили су јуче Вијестима да су формирали предмет поводом проналаска мушког беживотног тела у ријеци Бојани, у мјесту Свети Ђорђе у Улцињу.

"И након примљеног обавјештења, дежурни тужилац је, заједно са службеницима полиције, изашао на лице мјеста ради обављања радње увиђаја, којом приликом су изузети трагови затечени на лицу мјеста који су по наредби тужиоца послати на вјештачење, донијета је наредба за обдукцију тијела, док је лице С. Е. извршило препознавање тијела и потврдило да се ради о његовом брату Р. Е., а у даљем току поступка предузеће се и друге неопходне мјере и радње за које се укаже потреба, а све у циљу утврђивања свих околности настанка предметног догађаја", наводи се у одговорима тужитељке и портпаролке ВДТ Лепе Меденице.

Према информацијама Вијести, увиђајем је руководио виши државни тужилац Зоран Вучинић.

Нестанак пријављен 27. маја 

Нестанак Елезовића пријавила је његова супруга Марина 27. маја.

Елезовић је био на челу полиције у Улцињу. Ту функцију обављао је скоро шест година, све до 2014. године, када га је заменио Сеад Ђозовић.

Претходно је, такође, неколико година обављао послове на руководећим местима у Одељењу безбједности Улцињ, а касније је био и на одговорним функцијама у Сектору граничне полиције.

Улцињанин који је почетком фебруара ухапшен са још 23 особе у полицијској акцији "Замка", раније је саопштено Вијестима, пуштен је на слободу након што се договорио о сарадњи са тужилаштвом, односно да му се додели статус свједока сарадника.

Један од саговорника листа тврди да је он током вишесатног свједочења у Специјалном државном тужилаштву (СДТ) изнео и нека компромитујућа сазнања о особама које нису ухапшене у фебруарској акцији и које су се налазиле или су тренутно на високим положајима у Управи полиције.

Вијести немају информацију да су та два случаја на било који начин повезана. Нико од надлежних ни раније није одговорио на питања Вијести - да ли је тај сведок причао о својим евентуалним везама са Елезовићем.

Сведоку су прошле седмице, у ноћи између недеље и понедељка, запаљена четири скутера у улцињском насељу Тотоши.

Полиција је, како су Вијести објавиле, 10. фебруара ухапсила 24 особе које терете да су организатори и чланови криминалне организације који су шверцовали велике количине марихуане из правца Албаније, преко територије Црне Горе, ка земљама региона и даље ка земљама Европске уније.

"У досадашњој истрази, пресијецањем кријумчарских рута које су користили припадници ове криминалне групе, у 11 појединачних запљена пронађено је и одузето пола тоне марихуане. Иста група се терети за кријумчарење двије и по тоне марихуане", навели су тада у Управи полиције.

Из полиције су тада подсетили да је акција спровођена 10 месеци са Специјалним и Вишим државним тужилаштвом као и са међународним партнерским службама.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво