Читај ми!

Кривокапић: Најважније је да Црна Гора постане и опстане као грађанска држава

Стабилан и сигуран регион предуслов су просперитета свих земаља у њему, а добросуседски односи и европска интеграција кључни су за економски и инфраструктурни развој, изјавио је у Подгорици премијер Здравко Кривокапић.

Здравко Кривокапић је то рекао током сусрета са Шефиком Џеферовићем и Жељком Комшићем који су, на позив председника Мила Ђукановића, у службеној посети Црној Гори.

Ово је други сусрет двојице чланова Председништва БиХ са Кривокапићем, који је недавно службено боравио у Сарајеву и Бањалуци.

Констатовано је да Црна Гора и БиХ немају отворених питања.

"Бољег рецепта за Црну Гору у овом тренутку нема. То је меритократска влада. Ми се трудимо да преобразимо Црну Гору. Најважније је да Црна Гора постане и опстане као грађанска држава", рекао је Кривокапић, саопштено је из Владе Црне Горе.

Истакао је, између осталог, да постоји обострани интерес за јачање сарадње у области туризма, како би се створили услови да понуда буде много квалитетнија и успешнија за обе државе, као и да од ове сезоне очекује прилив од 65 одсто од дохотка који је остварен у летњој сезони 2019.

Комшић је изразио задовољство изузетно динамичном дипломатском сарадњом са новом црногорском администрацијом и нагласио да је тренутна сарадња између БиХ и Црне Горе добар пример целом региону.

"БиХ је у позицији да никада не сме да има дилему какви односи треба да буду са суседима. Наш интерес је да имамо суседа који је стабилан и да следимо ваш пример на путу евроинтеграције", поручио је Комшић.

Џаферовић је такође изразио задовољство због динамичног партнерског и добросуседског односа двеју држава.

"Чекали смо да се стабилизује епидемијска ситуација да бисмо дошли да разговарамо. Нама је стало до добрих односа са Црном Гором. Важна нам је стабилна Црна Гора, Црна Гора на европском путу, Црна Гора чланица НАТО-а", поручио је Џаферовић.

Истакао је да има много разлога за сарадњу двеју држава – у области туризма, енергетике, пољопривреде, саобраћајне инфраструктуре и јачању индустријске производње.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво